Hek Badkamers
Hek Badkamers
Zegheweg 6
3931 MR Woudenberg
033 286 3002 - info@hekbadkamers.nl
Aangesloten bij
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - 4 redenen om voor een douchewc te kiezen

4 redenen om voor een douchewc te kiezen

De douchewc is in opkomst! Met deze wc gebruik je nauwelijks toiletpapier, maar reinig je met water. Douchewc’s worden steeds goedkoper en toegankelijker, waardoor je het gevoel van wellness ook eenvoudig thuis kunt creëren. Toch is de overgang van een standaard toilet naar een douchewc voor veel Nederlanders nog wel even wennen. Hieronder vind je 4 voordelen van een douchewc op een rijtje.

Wat is een douchewc?

Naast het standaard toilet heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van een bidet. Een bidet reinigt het onderlichaam met water nadat je naar het toilet bent geweest. Een douchewc is een combinatie van een normaal toilet en een bidet. Na een toiletbezoek schuift er een douchearm naar buiten die het onderlichaam op een aangename manier reinigt met water en lucht. Merken als Grohe en Geberit hebben verschillende douchewc's op de markt gebracht, zoals de Geberit AquaClean en de Grohe Sensia Arena.

4 redenen om voor een douchewc te kiezen - 2. Douchewc fotos
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - 2. Douchewc fotos

1. Douchewc is hygiënischer dan papier

In het buitenland is het reinigen met water net zo gewoon als het wassen van de handen. In Nederland kunnen we er nog maar moeilijk aan wennen en houden we graag vast aan het vertrouwde toiletpapier. Reinigen met water door middel van een wc met sproeier is echter vele malen hygiënischer dan papier, omdat onze handen er niet aan te pas komen.

2. Bespaar geld met een douchewc 

Overstappen op een douchewc is goed voor moeder natuur en voor je portemonnee. Met een douchewc heb je minder toiletpapier en vochtige doekjes nodig. Heel milieuvriendelijk dus. In een gezin van vier personen bespaar je per jaar ongeveer € 215 door te kiezen voor een douchewc.

3. Comfortabele reiniging 

Veel mensen staan sceptisch tegenover de sproeier van een douchewc, omdat vaak wordt gedacht dat er gereinigd wordt met een koude, harde douchestraal. Echter, de sproeiarm reinigt met zacht en weldadig warm water. Daarnaast kun je bij veel douchewc’s, zoals de Geberit AquaClean Tuma, zelf de positie en de intensiteit van de douchestraal bepalen.

4. Creëer het wellness-gevoel  

De meeste soorten wc-papier hebben een schurend effect, waardoor er irritaties kunnen ontstaan. Reinigen met water geeft het frisse gevoel dat je ervaart als je onder de douche vandaan komt. Met een douchewc geniet je ook van dit frisse wellness-gevoel. Voor extra comfort kun je kiezen voor allerlei luxe toepassingen, zoals afzuiging van vieze luchtjes, een warmeluchtföhn, nachtverlichting, een afstandsbediening of een handige app voor op je smartphone.

4 redenen om voor een douchewc te kiezen - 4. Douchewc wordt steeds toegankelijker

Een douchewc ook iets voor jou?

Ben je al overtuigd van de voordelen van een douchewc? Steeds meer Nederlanders kiezen voor een douchewc, ook omdat de douchewc steeds goedkoper en daardoor toegankelijker wordt. Je bent van harte welkom bij Hek Badkamers in Woudenberg. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een douchewc, het gebruik, de prijs en de verschillende merken. Tip: vraag in de showroom om een demonstratie! 

Deel dit artikel
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - Sfeerbanner-water

Meer leuke blogs over de wc
 

De 5 misvattingen van
een douchewc

Heb je twijfels over de aankoop van een douchewc? Nergens voor nodig! Lees over de 5 misvattingen.

Lees meer
 

7x Leuke ideeën
om je toilet in te richten

Ga je je toilet verbouwen? We geven je graag ideeën voor een leuke inrichting

Lees meer
 

Wc verbouwen: van staand
naar hangend toilet

Soms zijn we toe aan een nieuwe look in de badkamer. Wist je dat een hangend toilet een enorm verschil maakt?

Lees meer
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - Reviewblok
Wij scoren een
9.4
9.4 van 1 10
Waardering van onze klanten
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties