Installatiebedrijf G. Hek
Installatiebedrijf G. Hek
Zegheweg 6
3931 MR Woudenberg
033 286 3002 - info@hekbadkamers.nl
Aangesloten bij
De beste planten voor in de badkamer - De beste planten voor in de badkamer

De beste planten voor in de badkamer

Planten zijn goed voor u en uw badkamer. Ze filteren de lucht, zorgen voor extra zuurstof én geven een botanische sfeer. Niet elke plant voelt zich thuis in de vochtige badkamer. Daarom laten wij zien welke planten geschikt zijn en hoe u ze kunt stijlen. 

  De beste planten voor in de badkamer - 1. Planten badkamer fotos
  De beste planten voor in de badkamer - 1. Planten badkamer fotos

Badkamerplanten: onze top vijf

Douchen, badderen en tandenpoetsen. In de badkamer ontkom je niet aan een hoge luchtvochtigheid. Niet iedere plant vindt dit fijn. Welke planten wel geschikt zijn? Tropische planten die houden van warmte, gedempt licht en veel vocht. Wij zetten de vijf mooiste en meest geschikte planten voor u op een rijtje: 

1.     Varen

De varen is de ideale badkamerplant. De vochtige omgeving, het indirecte zonlicht en de hoge temperatuur doen de plant goed. Daarnaast staat of hangt hij prachtig in de badkamer

2.     Drakenplant

De drakenplant geeft een tropische sfeer aan uw badkamer en is verkrijgbaar in diverse vormen. Als de lucht niet vochtig genoeg is krijgt de plant snel bruine plekken. Om die reden is de plant in de badkamer helemaal op zijn plek en zal hij geen bruine plekken krijgen.3.     Bamboe

Bamboe geeft uw badkamer een natuurlijke look. Daarnaast past de plant zich goed aan in iedere ruimte. Hij heeft weinig licht nodig en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Ook mooi: accessoires van bamboe. Zo maakt u de natuurlijke badkamersfeer compleet.

4.     Lepelplant

De lepelplant is een prachtige plant met mooie, witte bloemen. Het fijne aan deze plant is dat hij gifstoffen uit de lucht filtert, zoals schimmel. De lepelplant heeft veel water nodig en staat het liefst in de schaduw. Ideaal voor uw badkamer. 

5.     Aloë Vera

De Aloë Vera is een oersterke plant die prachtig in de badkamer staat. Daarnaast is de plant erg goed voor uw huid! Als u de plant zat bent maakt u er gemakkelijk een gezichtsmasker van of gebruikt u de plant als een natuurlijke aftersun.

Planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op, zoals schimmel.
Zo zorgen ze voor een schone en frisse badkamer.
  De beste planten voor in de badkamer - 4. Hangplanten geven sfeer

Hangplanten geven sfeer

Ook hangplanten staan mooi in de badkamer. Hangende planten geven een speels effect aan uw badkamer én ze zijn ruimtebesparend. Heeft u veel inkijk in uw badkamer? Hang een aantal planten voor uw raam. Zo creëert u op een mooie manier meer privacy. Hangplanten die het goed doen in de badkamer zijn de Scindapsus, de Tilandsia en de Klimop. De Tilandsia haalt zijn voedingsstoffen uit de lucht en dankzij de vochtige omgeving heeft hij in de badkamer nauwelijks extra water nodig. Ideaal als u geen groene vingers heeft.

Deel dit artikel
  De beste planten voor in de badkamer - Sfeerbanner-water

De beste planten voor in de badkamer - Reviewblok
Wij scoren een
9.8
9.8 van 1 10
27-12-2017
Waardering van onze klanten Afwerking & correct
De beste planten voor in de badkamer - Nieuwsbriefblok
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties